De vreemdganger en de geheime geliefde (It’s complicated 3)

1

5 februari 2013 door bram van splunteren

martinbuit“Dat de bedrogen partner het ingewikkeld vindt als hij/zij erachter komt dat er nog ‘een ander’ in het spel is, dat spreekt vanzelf. Maar de bedrieger en die ander moeten niet zeuren dat het allemaal zo ingewikkeld is. Zij hebben er bewust voor gekozen om te liegen en bedriegen, en dan dus geen gezeur, geen slachtofferrol niet klagen. Wie met vuurt speelt…You made your bed, now you lay in it.”
Producer en mede-samensteller van de It’s Complicated Top 100, Martje Schoemaker, is streng in haar oordeel: In onze lijst geen klaagzangen van vreemdgangers en geheime lovers. Martje:”Neem nou de minnares. Zij moet zich goed bedenken wat voor een vrouw ze wil zijn: Ben je de homewrecker. Ben je de ander. Ben je een gebruiksvoorwerp. Ben je een tijdelijke oplossing. Maar ik geloof niet dat er een optie bij zit waarbij je jezelf bent, en er van je gehouden wordt om wie je bent. Het is een rol. Waar je volgens mij niet in wil zitten. En ook geen rechten aan moet willen ontlenen. Als je weet in welke situatie je zit, moet je daar niet over gaan janken dat hij niet genoeg voor je doet. Of dat je meer wil.”
amanda palmer
Vanavond in aflevering 3 van de Rock Me Bramadeus Top 100 tussen 9 en 11 op Kxradio.nl discussiëren we hier uitgebreid over. Met Martje, en speciale gasten Claartje van Swaaij en zanger van Van Dik Hout, Martin Buitenhuis. Want hoe zit het bv. met Anouk’s ‘Don’t’ en Amy Winehouse’s ‘Back to Black’, waarin zij de minnares bezingen die niet alleen kwetsbaar is, maar ook trots en onafhankelijk.
Verder vanavond naast enkele ‘It’s complicated’ klassiekers van o.a Elvis Costello (‘Indoor Fireworks’), Van Dik Hout (‘Meer dan een ander’), en de Buzzcocks (‘Ever fallen in love -with someone you shouldn’t have’), nieuw/recent werk van o.a. Everything Everything, de Killers, Ron Sexsmith, Amanda Palmer –zie foto (‘The bed song’ & ‘Do it with a rockstar’) en Eels.
En hier alvast de prachtige rauwe live versie van Amy’s ‘Back to Black’ op het SXWX festival in Austin, Texas.

1 thoughts on “De vreemdganger en de geheime geliefde (It’s complicated 3)

  1. AvdB schreef:

    Lekker simpel, deze conclusie!

reactie